Paradicsomleves, ahogy én szeretem
hozzávalók
- 4 db kis paradicsomkonzerv
- 2 fakanálnyi liszt
- 2 liter hideg víz
- 2 evőkanál csapott só
- olaj
Elkészítés
Olajat öntünk az edény aljára. Majd amikor forró lesz, a lisztet beletesszük, és közepesen világos rántást készítünk belőle. Rögtön utána a hideg vizet is hozzáadjuk, majd a kikevert paradicsomkonzervet (egy fél literes pohárba beletesszük a paradicsomkonzerveket és ráöntünk 2-3 dl vizet). A levest felforraljuk. Ezután még főzni kell kb. 10 percig. Sózzuk, cukrozzuk. Ha tésztát akarunk főzni bele, akkor a forrás után 10. percben a kívánt tésztát a kész levesbe öntjük, puhulásig főzzük.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.